Sittard-Geleense grimeuse Sasja Jans overleden

Sasja Jans in haar element: voor carnaval dit jaar toverde ze Ruud Mastenbroek (62) uit Stein om tot clown. Afbeelding: Mitchell Giebels / archief De Limburger

De Sittard-Geleense grimeuse en visagiste Sasja Jans (65) is donderdag na een kort ziekbed overleden. Jans is geboren in Heerlen, woonde jaren in Geleen en kwam in 1989 naar Sittard. Hier startte ze een eigen make-up studio. Ze voorzag honderden carnavalisten van make-up en verzorgde ook lessen grime en visagie. Ze vierde vaker carnaval in Maastricht om inspiratie op te doen voor haar creaties.

Lees ook: Deze Limburgers maken echte carnavalskunst: ‘Mijn man sloeg een keer 1500 kerstballen kapot voor mijn jurk’

Jans werkte vanaf de jaren ‘90 mee aan verschillende edities van de Zittesje Revuu en coördineerde de visagie van rond de 1500 deelnemers aan de historische stoet bij de viering van 750 jaar Sittard stad in 1993. Ook werkte ze voor Toneelgroep Maastricht, Limburgs Toneel Sittard, Opera Zuid en L1 TV.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen