Volop zon: Pinksteren begint warm en eindigt zomers

Bron © ANP

Het drielandenpunt. Afbeelding: Getty Images

Deze Pinksteren schijnt volop de zon weer en op pinkstermaandag wordt het zelfs zomers warm. Dat meldt Weeronline.

Vanaf dinsdag stijgt de temperatuur verder. In de loop van de week volgt mogelijk een weeromslag en neemt de kans op koeler weer met buien toe.

Bekijk de uitgebreide weersverwachting

Op eerste pinksterdag schijnt de zon, blijft het droog, en met temperaturen van 20 tot 24 graden is het warmer dan normaal. Op pinkstermaandag is het nog warmer en zonniger. In het zuiden lijkt het volop zomer met op veel plaatsen 26 à 27 graden. Lokaal kan de temperatuur stijgen tot 28 graden. De zon is met zonkracht 7 feller, wat betekent dat een onbeschermde huid al na 15 minuten blootstelling aan zon kan verbranden.

Nog warmer

Dinsdag en woensdag wordt het volgens Weeronline nog warmer. Op veel plekken wordt het 25 tot 27 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden. Op de Wadden is het wat koeler, met 21 graden.

Vanaf donderdag is de verwachting onzeker. Mogelijk houdt het zomerse weer nog een paar dagen aan, maar volgens Weeronline is de kans groter dat er een periode met koel en wisselvallig weer aanbreekt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen