Nationale Buitenspeeldag dit jaar anders dan anders

Afbeelding: John Peters

Tijdens de dertiende editie van de Nationale Buitenspeeldag zullen er, vanwege de coronamaatregelen, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat er op woensdag 10 juni niet gespeeld kan worden.

Initiatiefnemers van de buitenspeeldag, Nickelodeon en Jantje Beton, geven daarom via www.buitenspeeldag.nl extra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen. Zo is te zien hoe ze kinderen het beste een racebaan kunnen krijten op de stoep, touwtjespringen of welke balspelletjes er gedaan kunnen worden. Daarnaast is op de website ook de poster van dit jaar te downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Ook dit jaar gaat de Nickelodeonzender, zoals gebruikelijk, tijdens de Buitenspeeldag geheel op zwart.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beek