Video: Man raakt zwaargewond na sprong van steiger bij dagstrand

Een man is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt bij dagstrand het Blauwe Meertje in Weert.

Het ongeluk gebeurde even voor half drie. Volgens lokale nieuwssite Weertdegekste ging het mis toen de badgast van een steiger sprong. De man kwam vermoedelijk hard en ongelukkig neer in het ondiepe water. Omstanders en personeel van het dagstrand boden direct eerste hulp. Even later werd een traumahelikopter opgeroepen die in de ligweide kon landen.

Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en gestabiliseerd. Daarna werd de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Dat was vanwege het mulle zand geen eenvoudige klus. De ambulance reed zich vast waardoor het slachtoffer met hulp van omstanders naar een twee ambulance gedragen moest worden.

De brandweer is ter plaatse om de gestrande ambulance uit het zand te trekken.

Door Genaud Molin

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen