Brand in natuurgebied Deurnsche Peel opnieuw opgelaaid

Bron © Eindhovens Dagblad

Afbeelding: Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

De brand die al enige tijd in natuurgebied Deurnsche Peel woedt, is dinsdagavond opnieuw opgelaaid.

Het vuur breidde zich uit richting woningen aan de Soemeersingel in Helenaveen. Die straat werd afgesloten voor verkeer. In het gebied werd rond 20.45 uur een brandhaard gevonden.

Een politieheli heeft het gebied van boven bekeken en zag een flink vuurfront. De rook en vlammen trokken richting het zuidoosten, over de Soemeersingel en de Helenavaart richting Limburg.

De brandweer probeerde te voorkomen dat rook in de buurt van de huizen kwam door met brandweerwagens een stoplijn te maken tegen het vuurfront. In de uren daarna kon de brandweer het vuur remmen.

Brand in natuurgebied Deurnsche Peel opnieuw opgelaaid
Brandweermannen maken een stoplijn om het vuur tegen te houden. Foto: Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Drassig

De brandweer liet weten het vuur rond 23.00 uur onder controle te hebben, de kans op uitbreiding naar de woningen was gestopt. De drassige ondergrond rondom De Peel bemoeilijkte het blussen van de brand, die al sinds 20 april woedt. Na de actie van de brandweer was nog steeds een oranje gloed te zien.

Door Robyn van Gorsel en Erik Luiten

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen