Lex Uiting zoekt Limburgse vaders en zonen voor nieuwe videoclip

Lex Uiting (rechts) roept Limburgse vaders en zoons op om mee te doen in zijn nieuwe videoclip. Afbeelding: Lex Uiting

Voor zijn nieuwe single Laote we praote zoekt Lex Uiting Limburgse vaders en zonen die willen figureren in de bijbehorende videoclip. Vanwege corona komt Uiting alleen, met zijn iPhone, bij mensen thuis de opnames maken.

De nieuwe single komt vrijdag 19 juni uit, dat is vlak voor Vaderdag, want het liedje gaat over zijn eigen relatie met zijn pa. Uiting: „Mijn vader is de allerliefste en heeft alles voor me over, maar we krijgen het maar niet voor mekaar om elkaar te omhelzen of om te zeggen: ik hald van dich. Dat blijft iets geks tussen vaders en zonen. Vaak is er ook iets anders in het spel: afgunst, jaloezie, competitie.”

Voor zijn clip zoekt hij dus Limburgse heren die willen figureren in de clip. „Bij wie mag ik hoogstpersoonlijk komen filmen voor de bijpassende videoclip? Dat doe ik dit keer niet met een ‘profi’ team, maar alleen ik en m’n iPhone, all alone. Helemaal anderhalvemeter-proof.”

Vaders en zonen kunnen zich opgeven via de mail: vaderdag@lexuiting.nl

Door Kim Noach

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen