KLM-toestel keert om vanwege passagier die weigert mondkapje te dragen

Bron © AD

Reizigers op Schiphol met een mondkapje. Afbeelding: ANP

Een vliegtuig van KLM is deze week vlak voor het opstijgen teruggekeerd naar de gate op Schiphol, omdat een passagier weigerde een mondkapje te dragen. Een woordvoerder van KLM laat weten dat de passagier uit moest stappen en dat het vliegtuig daarna alsnog opgestegen is.

KLM verplicht reizigers sinds 11 mei een mondkapje te dragen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De passagier deed de mondbescherming vlak voor het opstijgen van het toestel af. Omdat de reiziger niet luisterde naar aanwijzingen van cabinepersoneel en de gezagvoerder, keerde het vliegtuig terug naar de gate om de mondkapjesweigeraar uit het toestel te verwijderen.

Passagiers worden wel vaker uit het vliegtuig gezet als ze de veiligheid van medepassagiers in gevaar brengen. Doorgaans gebeurt dit bij reizigers die, al dan niet onder invloed van drank, herrie schoppen en als ‘onhandelbaar’ worden aangemerkt. Volgens de woordvoerder KLM is dit tot nu toe het enige incident met een passagier die van boord is gehaald vanwege het weigeren van een mondkapje.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen