‘Financiële man van Ridouan Taghi opgepakt in Dubai’

Bron © ANP

Afbeelding: Dubai Media Office

In Dubai is Amir Faten M. opgepakt, de man die de financiële man achter de organisatie van Ridouan Taghi zou zijn.

De autoriteiten in Dubai maakten zijn arrestatie op Twitter bekend en noemen M. „de leider van een van de meest gevaarlijke internationale misdaadorganisaties”.

De man, die de Deense nationaliteit heeft, wordt in verband gebracht met Ridouan Taghi. Die werd eerder dit jaar gearresteerd in Dubai en zit vast in Nederland. Taghi is hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

Overdragen

M. kwam in 2018 Dubai binnen. De autoriteiten melden dat hij „wordt onderzocht en dat er voorbereidingen aan de gang zijn om hem over te dragen aan de relevante autoriteiten”. Verdere details zijn niet gegeven.

Beelden van de arrestatie van M. zijn op sociale media vrijgegeven. Te zien hoe is hoe zwaarbewapende mannen een appartementencomplex binnengaan en de verdachte arresteren.

Door Karel Siebers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen