Politie Den Haag boos op Twan Huys om uitspraken in Buitenhof

© ANP Kippa

De Haagse politie heeft op Twitter boos gereageerd op Buitenhof-presentator Twan Huys. Die zei zondag in zijn programma dat Den Haag agenten heeft die zichzelf Marokkanenverdelgers noemen. Maar daar is volgens de politie nooit bewijs voor gevonden.

Redactie

Na de constatering dat Huys de term in Buitenhof gebruikte, stuurt de politie van Den Haag er nog een tweet achteraan waarin ze schrijft dat de redactie van het tv-programma hen erop wijst „dat zij iemand anders citeerden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoewel dat het straatje van de politie schoonveegt, wil het korps benadrukken niets met de kwestie te maken te hebben. „Wij vinden het vooral van belang aan te geven dat er geen aanwijzing is gevonden dat deze walgelijke term is gebruikt.”

Vorig jaar meldde NRC Handelsblad dat het een brief in handen had waarin een aantal leden van de Haagse politie zichzelf Marokkanenverdelgers noemden. Er werd een onderzoek naar de agenten ingesteld. De krant moest later rectificeren dat de term bij de politie gebruikt werd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws