Amsterdam weer gezakt op ranglijst duurste steden

Woontorens in Amsterdam Afbeelding: ANP

Amsterdam is verder gezakt op de lijst van de duurste steden ter wereld.

De Nederlandse hoofdstad neemt op de ranglijst van duurste steden momenteel de 64ste plek in. Dat komt naar voren uit onderzoek van adviesbureau Mercer.

Twee jaar geleden had Amsterdam nog een plaats in de top 50 van duurste steden wereldwijd. Vorig jaar verloor de stad al acht plaatsen, dit jaar nog eens zes. Dat is volgens de onderzoekers onder meer te verklaren doordat juist andere steden duurder zijn geworden. De prijzen in Amsterdam stegen minder hard. Ook de verzwakking van de euro ten opzichte van de dollar speelt een rol.

Hongkong is voor het derde jaar op rij de duurste stad ter wereld. Het Turkmeense Asjchabad steeg van plek 7 naar 2 op de ranglijst en nam die plek over van Tokio, nu op 3. In de top 10 staan verder ook de Zwitserse steden Zürich (4), Bern (8) en Genève (9). New York is de enige stad uit de Verenigde Staten boven in de lijst, op plek 6.

Parijs en Milaan daalden op de ranglijst naar respectievelijk de 50ste en 47ste positie. Ook alle Belgische en Duitse steden daalden. Britse steden lieten dan weer een stijging zien op de durestedenlijst.

Wie zo min mogelijk wil uitgeven aan het dagelijkse leven, moet zich overigens vestigen in het Tunesische Tunis. Daar is het dagelijks leven van expats voor het tweede jaar op rij het goedkoopst.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen