PlayStation 5 wordt op 11 juni gepresenteerd

De fans hebben er even op moeten wachten maar op donderdag 11 juni toont Sony om 22.00 uur eindelijk de PlayStation 5 aan het grote publiek. De onthulling, die eerst op 4 juni gepland stond, werd vorige week uitgesteld vanwege de wereldwijde onrust omtrent racisme.

Sony heeft via Twitter aangekondigd dat de PlayStation 5 op 11 juni wordt onthuld. De volgende versie in de PlayStation-serie is al enige tijd onderwerp van gesprek onder enthousiaste gamers. Het evenement dat officieel ‘The future of gaming’ heet zou veel duidelijkheid moeten geven over de kracht van de spelcomputer.

Jim Ryan, ceo van Sony Interactive Entertainment, meldt in de oorspronkelijke aankondiging dat de show iets meer dan een uur duurt. Tijdens ‘The future of gaming’ toont Sony voornamelijk games die na de release van de PlayStation 5 gespeeld kunnen worden. Ryan stelt ook dat zowel grote als kleinere studio’s aan bod komen en de mogelijkheden van de nieuwe console via deze games getoond worden.

Koptelefoon op

Ook deelt Ryan nog het advies om de presentatie met koptelefoon op te bekijken voor de beste ervaring. Hij benadrukt bovendien dat de show uitgezonden wordt op 1080p en 30 frames per seconde, maar dat de definitieve games er op een 4k-tv nog beter uit zullen zien. De show is op 11 juni vanaf 22.00 uur te zien op Twitch en YouTube.

Er is nog geen definitieve datum voor de release van de PlayStation 5, maar Sony communiceert het ‘najaar van 2020’. Mogelijk maakt de ontwikkelaar op 11 juni ook de definitieve datum bekend vanaf wanneer we de console kunnen verwachten.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu