Chengdu schenkt Maastricht 11.700 mondkapjes

De dozen met 11.700 Chinese mondkapjes voor Maastricht. Afbeelding: Gemeente Chengdu

Een stedenband levert vaak niet veel tastbaars op. Maar nu wel: het Chinese Chengdu schenkt partnerstad Maastricht 11.700 mondkapjes.

Maastricht doneerde half februari 2500 mondkapjes aan Chengdu waar Covid-19 volop was uitgebroken. Chengdu wilde iets terugdoen en heeft nu op zijn beurt 11.700 mondkapjes (10.000 chirurgisch en 1.700 medisch) geschonken.

Trein

Vanwege de strenge regelgeving in China voor de export van mondkapjes moesten ze via de trein komen. De trein vertrok op 20 mei en arriveerde via de nieuwe zijderoute ruim twee weken later in Tilburg.

De Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen schonk de maskers donderdag aan zorginstelling Envida en sprak via videoboodschap een dankwoord uit aan zusterstad Chengdu.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen