Chengdu schenkt Maastricht 11.700 mondkapjes

De dozen met 11.700 Chinese mondkapjes voor Maastricht. Afbeelding: Gemeente Chengdu

Een stedenband levert vaak niet veel tastbaars op. Maar nu wel: het Chinese Chengdu schenkt partnerstad Maastricht 11.700 mondkapjes.

Maastricht doneerde half februari 2500 mondkapjes aan Chengdu waar Covid-19 volop was uitgebroken. Chengdu wilde iets terugdoen en heeft nu op zijn beurt 11.700 mondkapjes (10.000 chirurgisch en 1.700 medisch) geschonken.

Trein

Vanwege de strenge regelgeving in China voor de export van mondkapjes moesten ze via de trein komen. De trein vertrok op 20 mei en arriveerde via de nieuwe zijderoute ruim twee weken later in Tilburg.

De Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen schonk de maskers donderdag aan zorginstelling Envida en sprak via videoboodschap een dankwoord uit aan zusterstad Chengdu.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht