Playstation 5-games en uiterlijk aangekondigd: lees hier alles over de nieuwe generatie

Het uiterlijk van de PS5. © Sony

Sony heeft donderdagavond de games en het uiterlijk van de gloednieuwe PlayStation 5 onthuld. In een uur tijd toonde de elektronicagigant tientallen lanceertitels, het uiterlijk en meer.

Christian Born

De presentatie had een Nederlands tintje, want het vervolg op de hitgame Horizon Zero Dawn werd aangekondigd. Dat spel wordt gemaakt door een Nederlandse ontwikkellaarsstudio. De prijs en lanceerdatum zijn nog altijd niet aangekondigd.

Na een openingsfilmpje waarin de exclusieve games van afgelopen generaties de hoofdrol speelden, opende de spelontwikkelaar de echte onthullingen met het nieuws dat GTA V geremastered naar de PS5 komt. Spelers krijgen verschillende bonussen als ze de game aanschaffen. Vervolgens werden een gloednieuwe Spider-Man: Miles Morales en Gran Turismo getoond. Ook de oude reeks Ratchet & Clank krijgt een nieuw spel: Ratchet & Clank: Rift Apart.

Vooral korte teasers kwamen vervolgens aan bod. Zo werd Project Athia getoond van studio Square Enix en het onbekende Stray, waar je vermoedelijk een kat speelt in een wereld zonder mensen.

© Sony

Daarna was het de beurt aan de exclusives voor Playstation 5. Het mysterieuze Returnal, over een astronaut die vast zit in een ‘timeloop’, en Sackboy: A Big Adventure, wat een spin-off is van het populaire Little Big Planet. Ook het racespel Destruction Allstars en het door Legend of Zelda-geïnspireerde Kena: Bridge of Spirits werden voor het eerst getoond. Het klassieke Oddworld krijgt een nieuw deel op Playstation 5, genaamd Oddworld: Soulstorm. Het Japanse Ghostwire: Tokyo speelt zich af in een bovennatuurlijk - hoe kan het ook anders - Tokyo.

Hollands tintje

© Sony

Er volgden heel wat games, die voornamelijk ontwikkeld worden door kleinere studio’s, zogenaamde indie-titels. Ook werd Hitman 3 aangekondigd, dat vermoedelijk ergens in 2021 moet uitkomen. Daarna was ‘t de beurt aan een remaster van Demon’s Souls en een nieuwe game van Arkane Studios, een schietspel genaamd Deathloop en als kers op de taart de nieuwe Resident Evil en het vervolg op Horizon Zero Dawn, gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games. Het spel heet Horizon Forbidden West en wordt wederom ontwikkeld aan de Herengracht in Amsterdam. Het vorige deel was een gigantisch succes. Een lanceerdatum is nog onbekend.

Aan het eind van de presentatie werd dan eindelijk het uiterlijk van de nieuwe spelcomputer onthuld. Het gaat om een opvallend ontwerp, met twee vleugels en een curved-design. De PS5 komt in twee versies, eentje met cd-lezer en een zonder. Een prijs, lanceerdatum en andere informatie ontbreekt nog altijd.

Ander Nieuws