Man mishandelt boa: worsteling eindigt op treinspoor station Schiphol

Bron © AD

Foto ter illustratie. Afbeelding: EPA

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond op Schiphol een 36-jarige man aangehouden na het mishandelen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). De verdachte en boa raakten verwikkeld in een worsteling op het spoor, waardoor het treinverkeer even stillag.

Marechaussees kregen rond 23.30 uur een melding van een vechtpartij op het Jan Dellaertplein op de luchthaven. Daar had een groep mannen een conflict met een boa over een bekeuring vanwege de coronamaatregelen. Nadat de marechaussees probeerden de ruzie te sussen, zagen ze dat een man een boa meerdere vuistslagen verkocht en daarna wegrende.

Worsteling op het spoor

Na een achtervolging kwam de boa de verdachte als eerste tegen op het perron van het treinstation, waar een worsteling ontstond tussen de twee. Tijdens het gevecht vielen beiden van het perron op het spoor, waar de verdachte bovenop de boa belandde en hem vasthield.

Eenmaal ter plaatse zag de marechaussee zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de verdachte van de boa af te krijgen en in de boeien te slaan. De marechaussee laat aan het AD weten het treinverkeer tijdelijk stil te hebben gezet vanwege het gevaar van een aanrijding.

De verdachte van mishandeling zit vast. De marechaussee doet nu verder onderzoek. Een woordvoerder: ,,Daarbij kijken we ook naar het ontstaan van dit incident. We willen weten hoe deze ruzie bij het geven van de bekeuring zo heeft kunnen escaleren.”

Door Sami Kappé

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen