Brandstoftruck ontploft in China: doden en veel gewonden

Afbeelding: EPA

Zeker 18 mensen zijn in China om het leven gekomen toen een tankwagen met vloeibaar gas ontplofte op een snelweg bij de oostelijke stad Wenling. Ook raakten ten minste 189 personen zo ernstig gewond dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen, melden de plaatselijke autoriteiten.

Een tweede explosie volgde nadat de vrachtwagen op een werkplaats in de buurt van de snelweg landde. De overheid meldde dat door de kracht van de explosies gebouwen in de omgeving zijn ingestort.

Op videobeelden is te zien dat een enorme vuurbal de lucht inschiet terwijl mensen gillen. Staatsmedia berichten dat reddingswerkers nog steeds bezig zijn met het redden van mensen die onder het puin liggen.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt. In het oosten van China vielen vorig jaar nog 36 doden toen een bus na een klapband op een vrachtwagen botste. Toen raakten ook tientallen mensen gewond.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen