Brandstoftruck ontploft in China: doden en veel gewonden

Bron © ANP

Afbeelding: EPA

Zeker 18 mensen zijn in China om het leven gekomen toen een tankwagen met vloeibaar gas ontplofte op een snelweg bij de oostelijke stad Wenling. Ook raakten ten minste 189 personen zo ernstig gewond dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen, melden de plaatselijke autoriteiten.

Een tweede explosie volgde nadat de vrachtwagen op een werkplaats in de buurt van de snelweg landde. De overheid meldde dat door de kracht van de explosies gebouwen in de omgeving zijn ingestort.

Op videobeelden is te zien dat een enorme vuurbal de lucht inschiet terwijl mensen gillen. Staatsmedia berichten dat reddingswerkers nog steeds bezig zijn met het redden van mensen die onder het puin liggen.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt. In het oosten van China vielen vorig jaar nog 36 doden toen een bus na een klapband op een vrachtwagen botste. Toen raakten ook tientallen mensen gewond.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen