Verzekeraars brengen schade regenbuien in kaart

Het Verbond van Verzekeraars kan nog weinig zeggen over de schade door de hevige regenbuien en wateroverlast van dit weekend. Lokaal waren er flinke regenbuien die soms lang aanhielden, terwijl het op andere plaatsen droog bleef en de zon scheen.

„Als er in een groter deel van het land wateroverlast is, kunnen we vrij snel inschatten wat de totale schade zal zijn. Dat doen we door actuele en historische cijfers te combineren”, zegt een woordvoerder. „Nu is er geen landelijk beeld en kan het zomaar een halfjaar duren voor de schade bekend is. Als we nu een schatting zouden maken is de foutmarge veel te groot.”

Bij verzekeringsbedrijven kwamen zondagavond en maandag de eerste schadeclaims binnen. Volgens een woordvoerder van Nationale Nederlanden stond de telefoon maandagochtend in elk geval niet roodgloeiend.

In Limburg werd zondag vooral de regio Weert getroffen door wateroverlast. Ook in Drenthe, Overijssel, Gelderland en de regio Amsterdam kwamen meldingen binnen van overlast na flinke regen- en onweersbuien. In de Achterhoek viel zondag 110 millimeter, dat is anderhalf keer zoveel als normaal in heel juni. Straten stonden blank en in veel kelders en woningen stroomde het water naar binnen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Weert