Sjanghai wil twee Formule 1-races organiseren

Afbeelding: AD/Reuters

Mogelijk worden er dit jaar nog twee races in de Formule 1 in China gehouden. Een hoge sportfunctionaris in de gemeente Sjanghai zegt dat de organisatoren van het festijn de stad daarvoor gevraagd hebben.

,,Het is nog niet zeker”, zei Xu Bin. ,,Wel nemen we het voorstel serieus in overweging. Of het gaat gebeuren, hangt vooral af van hoe de gezondheidssituatie in ons land zich ontwikkelt.” Aanvankelijk zou de Grand Prix van China in april worden gehouden, maar die werd wegens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Het is de bedoeling dat het seizoen in de Formule 1 op 5 juli in Oostenrijk van start gaat. Er worden twee races gehouden op het circuit van Spielberg. Daarna volgen zes races in andere Europese landen, waarvan ook twee op het Britse circuit van Silverstone.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen