Sjanghai wil twee Formule 1-races organiseren

Bron © AD

Afbeelding: AD/Reuters

Mogelijk worden er dit jaar nog twee races in de Formule 1 in China gehouden. Een hoge sportfunctionaris in de gemeente Sjanghai zegt dat de organisatoren van het festijn de stad daarvoor gevraagd hebben.

,,Het is nog niet zeker”, zei Xu Bin. ,,Wel nemen we het voorstel serieus in overweging. Of het gaat gebeuren, hangt vooral af van hoe de gezondheidssituatie in ons land zich ontwikkelt.” Aanvankelijk zou de Grand Prix van China in april worden gehouden, maar die werd wegens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Het is de bedoeling dat het seizoen in de Formule 1 op 5 juli in Oostenrijk van start gaat. Er worden twee races gehouden op het circuit van Spielberg. Daarna volgen zes races in andere Europese landen, waarvan ook twee op het Britse circuit van Silverstone.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen