Max Verstappen racet binnenkort met Ferrari-motor

Bron © AD

Ferrari Monza SP2. Afbeelding: Ferrari

Max Verstappen heeft er een nieuw bolide bij voor zijn collectie. Niet het prijskaartje zorgt voor de meeste ophef, wel dat de Nederlandse racepiloot de auto bestelde bij grote F1-concurrent Ferrari.

Als we de Gazzetta dello Sport mogen geloven, bestelde de Red Bull-coureur een Ferrari Monza SP2 voor zo’n 1,6 miljoen euro (exclusief belastingen). Een hyper-exclusieve sportwagen waarvan Ferrari er slechts 499 in elkaar schroeft. Onder andere tv-kok Gordon Ramsey en voetballer Zlatan Ibrahimovic mogen zich ook eigenaar noemen van zo’n Monza SP2.

Lees verder onder de foto.

Max Verstappen racet binnenkort met Ferrari-motor
Ferrari Monza SP2. Foto: Ferrari

De cabrio kan alvast F1-waardige cijfers voorleggen. De 6,5-liter V12 van de Monza SP2 produceert 800 pk en de 0-100-tijd is een kleine 2,9 seconden. De topsnelheid ligt boven de 300 kilometer per uur.

Gevoelige aankoop?

Hoe ze bij Red Bull naar de aankoop kijken, is niet bekend. Feit is wel dat het team gesponsord wordt door Aston Martin en motoren krijgt van Honda. En vooral bij die eerste constructeur zou Verstappen toch ook wel wat lekkers kunnen vinden.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat hij zich laat verleiden door snoepgoed uit een andere kast. In zijn garage zouden onder meer ook een Porsche 911 GT2 RS en een Ferrari 488 Pista staan.

Max Verstappen racet binnenkort met Ferrari-motor
Ferrari Monza SP2. Foto: Ferrari
Door Fangio.be

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →