Hotelketen Hilton schrapt 2100 kantoorbanen vanwege crisis

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images

De Amerikaanse internationale hotelketen Hilton Worldwide Holdings is van plan wereldwijd ongeveer 2100 kantoorbanen te schrappen.

Door de coronacrisis is het toerisme buitengewoon hard geraakt en daar ondervinden grote hotelketens enorm veel last van omdat gasten wegblijven.

Hilton spreekt van ongekende uitdagingen voor de reis- en toerismesector door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Naast het wereldwijde banenverlies gaat Hilton ook personeel langer op verlof sturen, werknemers korter laten werken en salarissen langer verlagen.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig om de financiën te versterken en kosten te besparen om de crisis door te komen. „Nog nooit in de 101-jarige geschiedenis van Hilton heeft de hotelindustrie een wereldwijde crisis meegemaakt die het reizen vrijwel volledig heeft platgelegd”, zegt topman Christopher Nassetta. De onderneming en haar dochtermerken hebben duizenden hotels door de hele wereld. In Nederland gaat het om dertien hotels, waaronder het Waldorf Astoria in het centrum van Amsterdam.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen