Zelfs het toetje komt van de BBQ! Deze zoete perzikentaart is ideaal voor een zwoele zomeravond

foto Studio Philippi

Deze heel-veel-thuis-zomer gaat meer dan ooit de BBQ aan. Zelfs het toetje komt van het vuur!

Als je de BBQ dan toch aan hebt, is het heerlijk deze ook voor het toetje te gebruiken. Banaan met chocolade, en vooruit een scheutje rum, kennen we inmiddels. Gegrilde ananas en marshmallow-spiesen met aardbeien ook. Wie een barbecue met deksel heeft, bakt vast regelmatig een appeltaart op het vuur. Maar ook zonder deksel behoort een taart van de barbecue tot de mogelijkheden. Deze knapperige zomertaart is de eenvoud zelve. Bak van tevoren de bodem en klop de room. Op de barbecue gaan rijpe, zoete partjes perzik, die door het grillen een enorme smaakverdieping krijgen. Met zo’n donker blakerrandje oogt het fruit ook extra charmant. Aan tafel maak je de taart af en schenk je er een glaasje ijskoude zoete muskaatwijn bij.

Zomertaart met frisse room en gegrilde perzik

Voor 8 personen

Bereidingsduur: 30 minuten plus 15 minuten

Ingrediënten

6 plakjes roomboter-bladerdeeg (diepvries), ontdooid

1 ei, losgeklopt

4 gele en/of witte perziken

3-4 eetlepels olijfolie

400 ml crème fraîche

300 ml slagroom

3 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker

4-5 eetlepels lemoncurd

2-3 takjes munt

bakplaat bekleed met bakpapier, mixer of keukenmachine

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

2. Leg de deegplakjes iets overlappend op de bakplaat en druk de naden aan. Prik met een vork het deeg regelmatig in. Bestrijk het deeg dun met ei.

3. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem op een rooster afkoelen.

4. Klop met de mixer of in de keukenmachine de crème fraîche met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker tot een lobbige, schepbare crème.

Klik hier voor meer kookinspiratie

5. Halveer de perziken, wip de pit eruit en snijd de vruchten in partjes. Bestrijk de partjes dun met de olijfolie.

6. Gril de perziken op de hete barbecue in 1-2 minuten per kant goudbruin. Leg ze op een schaal.

7. Leg de taartbodem op een serveerschaal. Besmeer voorzichtig met de lemoncurd. Schep er de room op. Verdeel er de gegrilde perziken over. Bestrooi de taart met de muntblaadjes.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. www.jannekephilippi.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen