Ron Jans nieuwe trainer van FC Twente

© ANP

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van FC Twente. De eredivisieclub uit Enschede bevestigde woensdag dat de 61-jarige coach een contract voor één seizoen heeft getekend.

Redactie

Het laatst was Jans actief bij FC Cincinnati, in de Verenigde Staten. Hij werkte ook bij PEC Zwolle, sc Heerenveen, FC Groningen en Standard Luik in België.

‘Grote klus’

Jans zegt uit te kijken naar het nieuwe avontuur. „Er wacht hier een grote klus. Er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan. Afgelopen week heb ik goede gesprekken gehad met technisch directeur Jan Streuer. Hij heeft me meegenomen in de plannen van de club. Het is een leuke bijkomstigheid dat ik terug ben in de provincie waar ik geboren ben. De mentaliteit van de mensen in Twente spreekt me erg aan, dat geeft een goed gevoel.”

„Het is mooi dat we Ron Jans aan de club hebben kunnen binden”, zegt Streuer, ook nieuw bij Twente. „De afgelopen dagen hebben we prima gesprekken gevoerd en daaruit bleek uit alles dat Jans heel ambitieus is om FC Twente verder vooruit te sturen. Jans heeft al vele functies op verschillende niveaus vervuld in het betaald voetbal, hij is een enorm ervaren coach die heel goed op de hoogte is van de eredivisie. We gaan nu aan de slag om de technische staf verder aan te vullen en om de eerste nieuwe spelers naar Enschede te halen.”

Racisme

In februari vertrok Jans bij Cincinnati, nadat hij verzeild was geraakt in een rel rond vermeend racisme. Hij had vermoedelijk in de kleedkamer een liedje meegezongen met enkele onwelvoeglijke woorden. De trainer, in Nederland bekend als een man van onbesproken gedrag, erkende dat hij wat ‘onhandig’ was geweest, maar meer ook niet. Bij de club uit de MLS is hij inmiddels opgevolgd door landgenoot Jaap Stam.

Jans wordt in Enschede de opvolger van Gonzalo García, die na een vanwege de coronacrisis ingekort seizoen moest vertrekken.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws