Jaar uitstel voor initiatiefnemers Kinthotel in Pradoegebouw

Het Pradoegebouw in Valkenburg. Afbeelding: De LImburger

Projectontwikkelaar 3W Projects krijgt van de gemeente Valkenburg een jaar extra om de financiering van het Kinthotel in het voormalige Pradoegebouw rond te krijgen.

De provincie heeft in 2017 subsidie toegezegd voor de bouw van het nieuwe designhotel, op voorwaarde dat het eind dit jaar klaar is. Lukt dat niet, dan vervalt de provinciale bijdrage.

Een van de financiers van het project is onlangs echter om persoonlijke redenen afgehaakt. Daardoor lukt het 3W niet om het hotel eind dit jaar op te leveren, zoals de bedoeling was.

Lees ook: Saillanthotels gaat Pradoegebouw exploiteren

De gemeente heeft begrip voor de situatie die is ontstaan en vraagt de provincie om de termijn waarbinnen het plan uitgevoerd moet worden met een jaar te verlengen tot eind 2021.

Het Pradoegebouw - ooit gebouwd als klooster - is op dit moment nog eigenaar van de gemeente. De onderhoudskosten van het leegstaande complex drukken zwaar op de gemeentelijke begroting.

Door René Willems

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Valkenburg aan de Geul