CDA en ChristenUnie willen structurele steun voor voedselbanken

Bron © ANP

Afbeelding: John Peters Fotografie

Het CDA en de ChristenUnie willen dat het kabinet 9 miljoen euro uittrekt voor structurele steun aan voedselbanken.

Dat geld moet onder meer worden gebruikt voor wervingscampagnes om meer vrijwilligers aan te trekken. Daarnaast kan het worden gebruikt om gemeenten beter samen te laten samenwerken met voedselbanken, zodat meer mensen kunnen worden geholpen.

Volgens de partijen is de rol van voedselbanken als gevolg van de coronacrisis verder toegenomen. „Met de economisch zware tijden die we tegemoet gaan, zullen meer mensen een beroep gaan doen op de voedselbank”, aldus CDA-Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg.

De twee partijen wijzen er ook op dat Nederland gebruik zou moeten maken van Europese mogelijkheden om de hulp te vergroten. Zo zou er financiële hulp vanuit Europa mogelijk zijn, waarmee er 60 miljoen euro per jaar vrijkomt voor de voedselbanken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen