Tientallen militairen in Oirschot mogelijk besmet met coronavirus

Bron © ANP

De ingang van de kazerne in Oirschot. Afbeelding: Brabants Dagblad

Een twintigtal militairen in opleiding in het Brabantse Oirschot heeft mogelijk het coronavirus opgelopen. Ze hebben klachten die daaraan doen denken en hebben daarom een coronatest ondergaan. Dertien collega’s met dezelfde klachten bleken vrij van het virus.

De 22 anderen die nog in afwachting zijn van de uitslag, zitten thuis in quarantaine. De andere leden van de opleidingseenheid School Zuid zijn uit voorzorg ook naar huis gestuurd, meldt Defensie.

Door de militairen af te zonderen, hoopt Defensie de ziekteverwekker geen kans te geven zich over de Oirschotse kazerne te verspreiden. De andere eenheden die daar zijn gelegerd zijn ingelicht. Ook de GGD is gewaarschuwd.

Ook voor de militairen in opleiding gelden de coronavoorschriften van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, laat Defensie weten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen