Legendarische EK-goal Van Basten genomineerd door BBC

Marco van Basten maakt zijn legendarische goal. Afbeelding: AD/BSR Agency

De volley van Marco van Basten in de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie is door de BBC genomineerd voor de verkiezing ‘mooiste EK-goal ooit’. Hij heeft concurrentie van elf andere goals.

,,Een van de meest iconische momenten in een grote finale. De pass van Arnold Mühren leek Van Basten te ver naar de zijkant te dwingen, maar daarna gebeurde was overweldigend. De Nederlandse aanvaller schoot de bal sensationeel met een volley in de linkerbovenhoek”, zo wordt de goal van Van Basten door de BBC beschreven.

Panenka

Ook de ‘Panenka’ in de EK-finale 1976 tegen van Tsjechoslowakije tegen West-Duitsland is genomineerd.

Verder staan er ook nog twee goals in die tégen Nederland werden gemaakt: het doelpunt van Alan Shearer in 1996 en de goal van Maniche in 2004. Verder staan ook treffers van Ray Wilkins, Ronnie Whelan, Tomas Brolin, Paul Gascoigne, Karel Poborsky, Zlatan Ibrahimovic, Xherdan Shaqiri en Hal Robson-Kanu in de lijst.

Stemmen

Stemmen kan hier. De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 28 juni.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee