Ook Japan haakt af in strijd om organisatie WK vrouwenvoetbal

Afbeelding: ANP

Na Brazilië heeft ook Japan zich teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2023. De Japanners zien het niet meer zitten om kort achter elkaar twee grote evenementen te organiseren.

De Olympische Spelen van Tokio, waar voetbal ook op het programma staat, is als gevolg van de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar.

Japan acht de kans klein dat het dan in 2023 ook het WK zou mogen huisvesten. Het Aziatische land trok zich daarom terug als kandidaat en steunt nu het gezamenlijke ‘bid’ van Australië en Nieuw-Zeeland. Colombia is de andere kandidaat om het WK binnen te halen.

Economische crisis

De wereldvoetbalbond FIFA maakt donderdag bekend waar het volgende WK voor vrouwen wordt gehouden. De evaluatie-commissie gaf Australië en Nieuw-Zeeland onlangs de hoogste waardering, gevolgd door Japan. De stemgerechtigden hoeven zich daar echter niet aan te houden.

Brazilië haakte twee weken geleden al af, vanwege de door het coronavirus veroorzaakte economische crisis. Het Zuid-Amerikaanse land had de organisatie op zich willen nemen samen met Colombia.

Toplanden

Japan behoort in het vrouwenvoetbal tot de toplanden. De nationale ploeg werd in 2011 wereldkampioen en stond vier jaar later opnieuw in de finale. Op het laatst WK, vorig jaar in Frankrijk, moesten de Japanse voetbalsters het in de eerste knock-outronde afleggen tegen Oranje (2-1). De ‘Leeuwinnen’ behaalden de eindstrijd, waarin Amerika te sterk bleek.

„We hebben in ons bid laten zien hoe we het WK in Japan kunnen organiseren”, zei voorzitter Kozo Tashima van de Japanse voetbalbond. „Ik denk dat onze inspanningen dus niet voor niets zijn geweest. Mogelijk proberen we het in toekomst nog een keer.”

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen