Bewoner verzorgingstehuis Sevenum heeft corona; zorgcentrum weer deels op slot

Sevenheym weer deels dicht nu bewoner positief is getest. Afbeelding: Rob Engelaar

Een bewoner van zorgcentrum Sevenheym in Sevenum heeft het coronavirus. Een afdeling met 24 woningen moet twee weken in quarantaine.

Volgens een woordvoerster van De Zorggroep is het afgelopen weekeinde duidelijk geworden dat een cliënt van Sevenheym positief is getest op het coronavirus. Maandag zijn meteen maatregelen genomen in het zorgcentrum waar echtparen en alleenstaanden wonen die zorg nodig hebben vanwege lichamelijke klachten. De afdeling met 24 appartementen waar de positief geteste cliënt woont, moet twee weken in quarantaine.

„Het is een zware klap voor de bewoners, hun families en het personeel van het zorgcentrum”, stelt de woordvoerster van De Zorggroep. „Sevenheym is terug bij af. Iedereen betreurt dat. De afdeling die in quarantaine moet, mag geen bezoek meer ontvangen. Wat er met de overige afdelingen moet gebeuren, ook als het gaat om bezoek, wordt nog onderzocht. De GGD test op dit moment of nog meer cliënten van Sevenheym het coronavirus bij zich hebben.”

En dat, terwijl iedereen in de veronderstelling was dat ook het Sevenumse zorgcentrum helemaal vrij was van het coronavirus. Waar deze ene besmetting vandaan komt, is de De Zorggroep nu nog een raadsel. Onderzoek van de GGD moet ook daar duidelijkheid in brengen. „Als er verder geen besmettingen zijn, koersen we er op dat Sevenheym vanaf 4 juli weer helemaal open kan.”

Door Angela Janssens

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →