Piloten en verkeersleiding in de fout bij vliegtuigcrash Pakistan

Afbeelding: EPA

Piloten en de Pakistaanse luchtverkeersleiding maakten fouten voorafgaand aan de vliegtuigcrash in Karachi vorige maand.

Volgens de minister van Luchtvaart blijkt uit onderzoek dat de gebruikelijke procedures niet werden gevolgd. Door het vliegtuigongeluk kwamen 97 personen om het leven.

Lees ook: Overlevende crash Pakistan: ‘Alles wat ik zag was rook en vuur, wat ik hoorde was gillen’

De minister, die het onderzoeksrapport woensdag aan het parlement presenteerde, zei dat de piloten niet „gefocust” waren vanwege de coronapandemie. Het toestel was „100 procent in orde”, verklaarde de bewindsman.

De Airbus A320 van Pakistan Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de miljoenenstad Karachi. Slechts twee van de 99 inzittenden overleefden de crash. Het vliegtuig, dat was opgestegen in Lahore kwam een kilometer voor de landingsbaan naar beneden bij de tweede landingspoging.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen