Piloten en verkeersleiding in de fout bij vliegtuigcrash Pakistan

Bron © ANP/RTR

Afbeelding: EPA

Piloten en de Pakistaanse luchtverkeersleiding maakten fouten voorafgaand aan de vliegtuigcrash in Karachi vorige maand.

Volgens de minister van Luchtvaart blijkt uit onderzoek dat de gebruikelijke procedures niet werden gevolgd. Door het vliegtuigongeluk kwamen 97 personen om het leven.

Lees ook: Overlevende crash Pakistan: ‘Alles wat ik zag was rook en vuur, wat ik hoorde was gillen’

De minister, die het onderzoeksrapport woensdag aan het parlement presenteerde, zei dat de piloten niet „gefocust” waren vanwege de coronapandemie. Het toestel was „100 procent in orde”, verklaarde de bewindsman.

De Airbus A320 van Pakistan Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de miljoenenstad Karachi. Slechts twee van de 99 inzittenden overleefden de crash. Het vliegtuig, dat was opgestegen in Lahore kwam een kilometer voor de landingsbaan naar beneden bij de tweede landingspoging.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen