Philharmonie zuidnederland neemt clip op in Toverland

Met een twee minuten en veertig seconden durende videoclip laat de philharmonie zuidnederland weer van zich horen. Het orkest moet vanwege de coronapandemie, die concerten voorlopig on­mogelijk maakt, naar andere wegen zoeken om klassieke muziek naar het publiek te brengen.

De clip met een uitvoering van de overbekende Hall of the Mountain King uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg is ­opgenomen in attractiepark Toverland in Sevenum.

„Met deze clip willen we laten zien dat de ongelofelijke kracht van symfonische muziek ook via een digitaal kanaal naar voren kan komen. En wij hopen hiermee een breed publiek aan te spreken dat meer klassiek wil horen”, zegt ­Stefan Rosu, intendant bij philharmonie zuidnederland.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen