Denk-voorman biedt helpende hand in VI-ruzie: ‘Kuzu, Öztürk en ik willen best advies geven’

Bron © ANP/AD

Afbeelding: ANP

Als de mannen van Veronica Inside er niet samen uitkomen, is er altijd nog hulp vanuit de politiek. Denk-voorman Farid Azarkan biedt een helpende hand, schrijft hij op Twitter.

„Mochten Wilfred Genee, Van der Gijp en Derksen advies nodig hebben over hoe je een ruzie tussen drie mannen oplost, Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en ik willen best advies geven”, grapt de politicus.

Daarmee doelt Azarkan op een flinke ruzie die in april uitbrak binnen de Denk-fractie en flink uit de hand liep. Zo betichtte Kuzu voorzitter Öztürk van ‘politieke broedermoord’ nadat die een buitenechtelijke affaire van Kuzu zou hebben opgerakeld om hem ten val te brengen. Tijdens een ledenvergadering deze maand gingen de drie kopstukken echter door het stof en maakten ze excuses voor het moddergooien.

Lees ook: Leden Denk willen alsnog gedegen onderzoek naar interne misstanden

Johan Derksen en René van der Gijp voelden zich door presentator Wilfred Genee voor het blok gezet in de speciale racisme-aflevering afgelopen maandag en dreigden daarna met opstappen.

Opmerkelijk genoeg zitten de analytici waarschijnlijk woensdagavond weer met zijn drieën aan tafel in Dordrecht. Daar verzorgen ze een praatshow die maanden terug al geboekt was om een uitzending te maken voor de businessclub van FC Twente, meldt het AD.

Die businessleden betaalden voor een uurtje livestreaming van het trio. Ze kregen al een fles wijn thuis om die bij de uitzending op te drinken. Na de nieuwste rel rond het trio zagen Derksen en Van der Gijp de klus aanvankelijk niet zitten, maar ze willen het evenementenbureau niet laten zakken en zijn voornemens te gaan.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen