Jan Boskamp: ‘Ik heb veel ruzietjes meegemaakt, maar dit is ongezien’

© ANP Kippa

Ook Jan Boskamp, een belangrijk gezicht van Veronica Inside, denkt dat het afgelopen is met het programma. De huidige onenigheid is volgens hem anders dan voorgaande akkefietjes. ,,Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, maar dit is ongezien.’’

Leon van Wijk

Dat zegt Boskamp tegen Het Laatste Nieuws. ,,Afgelopen maandag is het ontploft”, aldus Jan, verwijzend naar de speciale uitzending over racisme.

Daarin gingen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in op de ophef die was ontstaan nadat Derksen rapper Akwasi in verband had gebracht met Zwarte Piet. Genee, die normaal graag controversiële uitspraken uitlokt, was maandag juist vrij hard tegen Derksen. Hij en Van der Gijp baalden daarvan en stelden niet meer met hem te willen werken.

Lees ook: Derksen en Van der Gijp hebben er geen zin meer in. Helpt VI zichzelf om zeep?

,,Ik vrees dat het over is’’, reageert Boskamp. ,,Dit is niet gespeeld, hoor. Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, want meestal zit ik er middenin, maar dit is ongezien. Die drie zijn niet de beste vrienden, maar ze weten wat ze aan elkaar hebben. Ik denk niet dat ze nog samen op vakantie zullen gaan.”

Charme

Boskamp denkt dat er te veel is gebeurd om nog door te gaan. ,,Maandag is normaal gesproken hun laatste show van het seizoen, maar er is mij nog niets gevraagd naar volgend jaar toe. Met de coronatoestanden zat ik er de laatste tijd minder’’, zegt hij.

,,De kracht van het programma is dat niets wordt voorbereid. Alles kan en alles mag, dat maakt het heel erg spontaan. En natuurlijk worden er eens mensen op hun pik getrapt, dat hoort erbij. Dat is humor, dat is dollen. Ik ben vaak genoeg het slachtoffer en dan zit je daar voor Jan Lul. Als iedereen vanaf nu op z’n hoede moet zijn, dan verliest het programma z’n charme.”

Tóch aan tafel

Net als Derksen vindt Boskamp de boycot door Oranje-internationals naar aanleiding van Derksens opmerkingen overigens onzin. ,,Als de spelers van Oranje toch zo graag een statement willen maken, dan hoop ik ook dat ze het WK in Qatar boycotten. Want daar nemen ze een loopje met de mensenrechten.”

Ondanks de ruzie zat het trio woensdagavond toch samen aan een tafel. Ze waren maanden geleden al geboekt voor een online-talkshow van de Businessclub van FC Twente en lieten die doorgaan.

Lees ook: Veelbesproken VI-trio geeft geen krimp in online FC Twente-show

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws