WK vrouwen in 2023 naar Australië en Nieuw-Zeeland

Afbeelding: AD/Pim Ras Fotogtrafie

Australië en Nieuw-Zeeland mogen het WK van 2023 organiseren. De twee landen versloegen in een stemming de enige andere overgebleven kandidaat: Colombia. De afgelopen weken haakten Brazilië en Japan af als kandidaten.

Het gezamenlijke ‘bid’ van Australië en Nieuw-Zeeland kreeg van een evaluatiecommissie de beste beoordeling. De bestuursleden van de FIFA hoefden zich overigens niet te houden aan de adviezen van de commissie.

Aanvankelijk zou het WK voor vrouwen van 2023 begin juni tijdens een congres in Ethiopië worden toegewezen. Die bijeenkomst werd vanwege het coronavirus uitgesteld.

Aan het WK van 2023 mogen 32 landen deelnemen. Op het vorige WK waren 24 landen welkom. Het WK voor vrouwen wordt voor de negende keer gehouden. In 1991 vond de eerste editie plaats, in China. De Amerikaanse voetbalsters zijn al vier keer wereldkampioen geworden. De Nederlandse voetbalsters debuteerden in 2015 op het WK en bereikten vorig jaar als Europees kampioen de finale op het WK in Frankrijk. De Amerikaanse vrouwen bleken daarin te sterk (0-2).

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen