Actie voor betere busverbinding in Heerlense wijk Molenberg

Bij de voormalige bushalte aan de Voskuilenweg wordt actie gevoerd. Afbeelding: Jeroen Hendriks

Buurtbewoners van de Heerlense wijk Molenberg en politieke partij SP voeren actie voor een betere busverbinding in die wijk.

Een petitie werd afgelopen week aangeboden aan verkeerswethouder Charles Claessens (CDA). Die petitie zal komende week ook worden aangeboden aan gedeputeerde Carla Brugman, die namens de provincie Limburg openbaar vervoer in haar portefeuille heeft.

Bushalte

Er wordt actiegevoerd bij de voormalige bushalte aan de Voskuilenweg in Molenberg. Momenteel loopt er door Molenberg één buslijn van Arriva, lijn 25/26 over de Molenberglaan en de Kerkraderweg. Door het gebied onder de spoorlijn en het inmiddels gesloten treinstation Heerlen de Kissel loopt geen busverbinding meer. Sinds het station gesloten is, is dit deel van de wijk slecht met het openbaar vervoer bereikbaar, vinden de actievoerders.

Lees ook: Heerlen houdt rekening met het definitief sluiten van station De Kissel

Door Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen