Werk Geleense kunstenaar in ‘corona-expositie’

Edwin IJpeij aan het werk. Afbeelding: Rob Oostwegel / archief De Limburger

Schilderijen van de Geleense kunstenaar Edwin IJpeij zijn vanaf donderdag te zien in galerie ArtPero in het Belgische Crupet.

Het werk is onderdeel van de groepsexpositie ‘Covid 19’ die in het teken staat van corona. De tentoonstelling die tot 30 oktober loopt is mede bedoeld om de door de pandemie getroffen kunstsector te steunen. Het werk van IJpeij bestaat onder meer uit impressies van artistieke naaktfoto’s die hij eerder maakte in Maastricht.

Lees ook: Artistiek naakt Maastricht Geleense kunstenaar via Ardennen naar Brussel

Er is ook werk te zien van Paul Bruyneel, Michele Haenen, Jean Marie Jansses, Michel Mathy, Mac Andre Metais, Philippe Stevenart, Jacques Steinier, Fatima Talbaui, Yacouba Toere, Jehan Versluys en Eliane Ypersel.

Door Geertjan Claessens

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen