Contouren van nieuwe busstation Roermond zichtbaar

Afbeelding: foto: René Corten

De contouren van het nieuwe busstation in Roermond worden op de grond langzaam zichtbaar. De afgelopen weken hebben er veel grondwerkzaamheden plaatsgevonden. Daarbij is de fundering aangetroffen van een watertoren uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Gekeken wordt of er later nog een informatiepunt kan komen met historische informatie over de vondst en het stationsgebied. De aannemer is nog tot eind augustus bezig met de werkzaamheden.

In het najaar moet duidelijk zijn wat er met het door de gemeente gekochte voormalige belastingkantoor links op de foto gaat gebeuren. Het scenario van herontwikkeling en een deel van het gebouw gebruiken als fietsenstalling, wordt daarbij afgezet tegen een sloopscenario.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond