Eerste post-corona-vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport naar de zon

De eerste post-corona-vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport. Afbeelding: Peter Schols

Op naar de zomerzon! Op Maastricht Aachen Airport is dinsdagavond het startsignaal gegeven voor de zomervliegvakanties in Europa.

Met een charter van Corendon zijn de eerste 162 reizigers naar de Bulgaarse badplaats Bourgas gevlogen. Woensdag hervat ook Ryanair de dienstregeling.

Op de luchthaven geldt een strikt protocol. Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Zowel bij het betreden van de terminal als gedurende de vliegreis. De terminal is uitsluitend toegankelijk voor passagiers en medewerkers. Daar waar het kan moet anderhalve meter afstand in acht worden genomen. Het mag de pret van de vakantiegangers niet drukken.

Eerste post-corona-vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport naar de zon
Inchecken voor de zomervakantie op Maastricht Aachen Airport. Foto: De Limburger/Peter Schols
Door Frans Dreissen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen