Alternatieve lintjesregen begonnen in Venlo

De gedecoreerden hingen hun jasje om een borststuk, vervolgens speldde burgemeester Antoin Scholten het lintje op, waarna de gedecoreerde het jasje weer kon aantrekken. Afbeelding: Laurens Eggen

De uitreiking van de lintjes die op Koningsdag vanwege corona niet door kon gaan, wordt ingehaald. In Venlo kregen de eerste gedecoreerden donderdag al hun onderscheiding ‘coronaproof’ opgespeld.

In Venlo kregen de eerste gedecoreerden gisteren al hun koninklijke onderscheiding ‘coronaproof’ opgespeld. De alternatieve lintjesregen, noemen ze het in Venlo. Gistermiddag waren de eerste van in totaal negentien onderscheiden inwoners aan de beurt. In een korte en intieme setting kregen ze hun lintje met inachtneming van anderhalve meter afstand. Ze hingen hun jasje om een borststuk, vervolgens speldde burgemeester Antoin Scholten het lintje op, waarna de gedecoreerde het jasje weer kon aantrekken. Vandaag worden de andere lintjes uitgereikt.

Door Kim Jacobs

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo