Uitslaande brand in fabriek Aviko in Lomm

Afbeelding: 112Nieuwsgroep

De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt voor een uitslaande brand in een fabriek van Aviko in Lomm.

De brand brak rond vier uur uit in het pand van de aardappelverwerker aan de Spikweien. Er waren geen personen meer aanwezig in het pand. Niemand raakte gewond.

Het vuur sloeg van binnenuit door het dak. De brandweer rukte uit met meerdere blusvoertuigen en schaalde op naar zeer grote brand om uitbreiding te voorkomen. Omwonenden werd geadviseerd om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Rond half zes kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand en de precieze omvang van de schade is nog onbekend.

Uitslaande brand in fabriek Aviko in Lomm
Foto: 112 Nieuwsgroep

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen