Alle duels Oranje in 2020 in Amsterdam vanwege corona

Bron © AD

De Johan Cruijff Arena. Afbeelding: ANP

Oranje speelt alle interlands in 2020 in de Johan Cruijff Arena. Het gaat om drie duels in de Nations League en twee oefenduels. De KNVB heeft voor Amsterdam gekozen, omdat de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best in het stadion van Ajax kunnen worden toegepast.

De Johan Cruijff Arena biedt volgens de KNVB meer ruimte dan andere stadions in ons land, zowel op als ‘onder’ de tribune. Dat geeft de gelegenheid wedstrijden op de meest veilige manier af te werken, onafhankelijk van het aantal fans dat kan worden toegelaten. Bovendien is het stadion onderdeel van het Europese Football Innovation Platform, waar nieuwe ideeën en innovaties ontstaan die de voetbalwereld kunnen helpen zich aan te passen aan de impact van het coronavirus.

Tenslotte heeft een vaste thuishaven in deze onzekere tijden ook praktische voordelen. De benodigde aanpassingen en logistieke maatregelen hoeven in principe maar eenmaal in kaart gebracht te worden. Daarna kunnen deze als het nodig is worden aangepast aan gewijzigde omstandigheden.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman begint het nieuwe interlandjaar op vrijdag 4 september tegen Polen. Drie dagen later komt Italië naar de Johan Cruijff Arena. Beide interlands uit de Nations League beginnen om 20.45 uur. Op zondag 15 november staat de laatste thuiswedstrijd in de Nations League op het programma, om 18.00 uur tegen Bosnië-Herzegovina.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen