Amfibie- en vleermuisexcursie door de Anstelvallei

Afbeelding ter illustratie. Afbeelding: ingimage

IVN Kerkrade houdt op vrijdag 17 juli een amfibie- en vleermuisexcursie door de Anstelvallei. De wandeling vindt ’s avonds plaats, omdat amfibieën als kikkers, padden en salamanders tijdens de zomer pas in de koele avonduren tevoorschijn komen.

Tijdens de excursie wordt aandacht besteed aan alles wat ’s avonds en ’s nachts in de natuur actief is. Dat varieert van (naakt)slakken en loopkevers tot amfibieën. Met zaklampen kijken deelnemers naar het leven in poeltjes en plassen. Deelnemers moeten zelf voor een zaklamp zorgen.

De wandeling start om 20.30 uur vanaf de parkeerplaats van Kasteel Erenstein in Kerkrade. Aanmelding is verplichten en kan via Mai Arets: m.h.marets@online.nl. Voor de excursie is ruimte voor maximaal vijftien personen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade