Man bestelt voor ton aan eten en drinken zonder te betalen: 16 maanden cel geëist

Foto ter illustratie. Afbeelding: Shutterstock

Een 32-jarige Rotterdammer zou bij een cateraar voor ruim een ton aan etenswaren en sterkedrank hebben besteld zonder te betalen. Voor de rechtbank in Den Haag werd vrijdag zestien maanden cel geëist tegen de verdachte voor oplichting.

De man werkte op het callcenter van een oliemaatschappij, maar deed zich voor als manager. Zo wist hij een cateraar ervan te overtuigen grote hoeveelheden maaltijden en drank te leveren, die hij doorverkocht of weggaf.

Tankpas

De vermeende oplichter zou de cateraar er zelfs van hebben overtuigd dat die een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen. Hij toonde een vervalste huurovereenkomst en probeerde een borgsom van de cateraar te krijgen, onder meer door hem een tankpas te beloven. Toen hij bleef verzuimen de rekeningen te betalen, deed de cateraar aangifte.

De verdachte zegt dat hij geen andere mogelijkheden zag om aan geld te komen. Het Openbaar Ministerie verwijt hem misbruik van vertrouwen van de cateraar. ,,Die heeft hij met mooie praatjes en loze beloften om de tuin weten te leiden en keer op keer bedrogen.”

Het OM eist ook dat de Rotterdammer het geld aan de cateraar terugbetaalt. De uitspraak is op 17 juli.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen