Vader (64) verongelukt voor ogen van vrouw en dochter op Belgische snelweg

De beschadigde vrachtwagen op de pechstrook na de onfortuinlijke aanrijding. Afbeelding: Joris Smets

Op een Belgische snelweg in de buurt van Leuven heeft zich donderdagavond een persoonlijk drama voltrokken. Een 64-jarige automobilist stapte uit op de vluchtstrook en werd voor de ogen van zijn vrouw en dochter doodgereden.

Het dramatische ongeval gebeurde rond 18.00 uur, op de E40 in de richting van Brussel. De 64-jarige vader uit het Belgische Elsene zette de auto stil op de vluchtstrook vanwege een platte band. Een vrachtwagenchauffeur van Poolse afkomst reed om nog onduidelijke redenen over de witte lijn en reed de man met behoorlijke snelheid aan. Het slachtoffer was op slag dood.

De vrouw en dochter van de overleden man zaten nog in de auto toen het ongeluk gebeurde en bleven ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur heeft negatief geblazen op alcohol en was ook niet onder invloed van drugs.

Het rijbewijs van de trucker is voor vijftien dagen ingetrokken. Het parket in Leuven onderzoekt of hij verantwoordelijk kan worden gehouden voor het ongeval.

Door Joris Smets

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen