Jonge renner overleden in Belgische oefenkoers

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De herstart van het wielerseizoen na de coronacrisis is zaterdagmiddag in België in mineur verlopen. Tijdens een oefenkoers in Wortegem-Petegem overleed belofterenner Niels de Vriendt.

Na tien kilometer kwam de 20-jarige renner zwaar ten val, waarna hij een hartstilstand kreeg. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar De Vriendt kon niet meer gereanimeerd worden. De wedstrijd werd geneutraliseerd en daarna stopgezet.

De oefenkoers werd georganiseerd door de moeder van Belgisch kampioen Tim Merlier. Behalve Merlier stond ook klassiekerspecialist Sep Vanmarcke aan de start. Zondag wordt in Rotselaar de eerste profkoers na de coronacrisis gereden.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen