Jonge renner overleden in Belgische oefenkoers

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De herstart van het wielerseizoen na de coronacrisis is zaterdagmiddag in België in mineur verlopen. Tijdens een oefenkoers in Wortegem-Petegem overleed belofterenner Niels de Vriendt.

Na tien kilometer kwam de 20-jarige renner zwaar ten val, waarna hij een hartstilstand kreeg. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar De Vriendt kon niet meer gereanimeerd worden. De wedstrijd werd geneutraliseerd en daarna stopgezet.

De oefenkoers werd georganiseerd door de moeder van Belgisch kampioen Tim Merlier. Behalve Merlier stond ook klassiekerspecialist Sep Vanmarcke aan de start. Zondag wordt in Rotselaar de eerste profkoers na de coronacrisis gereden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen