Hamilton komt met schrik vrij na incident kwalificatie Formule 1

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Lewis Hamilton begint zondag vanaf de tweede positie aan de Grote Prijs van Oostenrijk in de Formule 1. De wereldkampioen zou tijdens de kwalificatie geen vaart hebben geminderd terwijl er gele vlaggen uithingen langs het circuit. Stewards besloten hem niet te bestraffen.

Hamilton moest zich na afloop bij de stewards van de Red Bull Ring in Spielberg melden. Hij had zijn voet niet van het gaspedaal gehaald nadat zijn ploeggenoot Valtteri Bottas van Mercedes even van de baan was geraakt.

Lees ook: Verstappen moet Mercedessen voor zich dulden in eerste strijd om pole, wel bandenvoordeel in race

Hamilton verklaarde direct na afloop van de kwalificatie dat hij de gele vlaggen niet had opgemerkt. Dat kwam volgens hem omdat er een stofwolk boven de baan hing toen Bottas zich verstuurde.

Bottas start zondag vanaf pole in de eerste race van het seizoen in de Formule 1. Max Verstappen begint vanaf de derde positie. De Nederlander van Red Bull won de Grote Prijs van Oostenrijk de afgelopen twee jaar.

Kijk naar een terugblik op de kwalificatie:

Interview Ivo. Video: De Limburger

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen