OLS of niet, de schutters van Waubach zijn toch in Meijel

Leden van schutterij St. Joseph uit Waubach zijn toch naar Meijel gekomen, ondanks dat het OLS niet doorgaat dit jaar. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Er is dan wel geen OLS. Schutterij St. Joseph uit Waubach is dit weekend toch naar Meijel afgereisd. De camping was nu eenmaal geboekt.

Zo’n vijfentwintig schutters en hun familieleden zijn neergestreken in Kampeerbos De Simonshoek. Een OLS of niet. Het gezelschap maakt er gewoon een gezellig uitje van. Al zeker tien jaar reizen de leden van de schutterij bepakt en bezakt met instrumenten en uniformen af naar de plek waar het Oud Limburgs Schuttersfeest wordt georganiseerd. En dat was ook dit jaar het plan totdat het coronavirus roet in het eten gooide.

Maar omdat de reservering nog stond én de regels van de lockdowninmiddels zijn versoepeld besloot het gezelschap dit weekend toch te gaan. „Ons pakken ze dit niet af”, zegt Drees Brassée van St. Joseph. De meeste uniformen en instrumenten zijn thuisgebleven. We marcheren niet zoals andere jaren door het dorp, want dat zou wel gek zijn. Maar we maken er gewoon wat leuks van.”

Door Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Peel en Maas